שיחה עם המעצבת והכותבת לימור קלר

לימור קלר היא מהכותבות הבכירות בתחום עיצוב הפנים בישראל (אתר בניין ודיור, בלוגים ועוד) ומעצבת פנים בעצמה. לימור היא אחת הנשים המעודכנות בארץ בכל הקשור לעיצוב והיא מתמצאת בחנויות, הטרנדים, המעצבים והמעצבות הכי מסקרנים שלנו.  בכתבה זו היא תחלוק איתנו מספר מחשבות ודימויים המלווים אותה בעבודתה.

לימור, ספרי מעט על הרקע המקצועי שלך כמעצבת פנים: איך הגעת לעיצוב פנים, מה היה הפרויקט הראשון שלך שסיימת כ״מעצבת פנים מקצועית״?

לעיצוב פנים הגעתי לאחר 13 שנים בעולם העיתונות, בו עסקתי בכתיבה ועריכה של חדשות, מגזינים ומדורי ילדים, אוכל וכמובן, עיצוב. מגזין בניין ודיורהיה תמיד חלק מרשימת המגזינים שהיו מגיעים לסף דלתי באופן קבוע, וכשביקשתי לעניין את עצמי נרשמתי ללימודי עיצוב פנים באולטימה סקול“. במשך כל הלימודים לא הייתי משוכנעת שבזה אעסוק, אבל עם סיום הלימודים כבר נקרה בדרכי פרויקט ראשון, שהוביל אותי לשאר הפרויקטים.

פרוייקט ראשון: קיר דקורטיבי שנבנה במיוחד מול דלת הכניסה בדירה, כדי להכניס את הדיירים לאווירה מעוצבת מיד בהיכנסם לבית.
פרוייקט ראשון: קיר דקורטיבי שנבנה במיוחד מול דלת הכניסה בדירה, כדי להכניס את הדיירים לאווירה מעוצבת מיד בהיכנסם לבית. עיצוב וצילום: לימור קלר

ספרי מעט על הכתיבה שלך: מתי התחלת לכתוב? מתי הכתיבה הפכה לחלק מרכזי בעשייה שלך? מהי כתיבה בשבילך וכיצד היא משתלבת עם פעילותך כמעצבת פנים?

הכתיבה הייתה חלק מחיי עוד מגיל 10, אז כתבתי יומן אישי באופן עקבי כמעט במשך 15 שנים. כבר מפרויקט העיצוב הראשון שלי הרגשתי צורך לתעד את התהליך ואת כל שלבי העבודה ולהעלות אותם על הכתב. הדחף לכתוב לא עזב אותי מעולם, ולצורך כך פתחתי בלוג בתפוז“, שהיה אז אחד הפורטלים המובילים. ממנו עברתי לבלוג עצמאי, שעסק ברובו בעיצוב, ומשם נפתח פתח קטן להעביר את הבלוג לאתר בניין ודיור“, שחיפש אז לרענן את שורותיו בבלוגרים. מהבלוג להפיכתי לחלק מהמערכת הדרך הייתה קצרה, משום שיכולתי לשלב כתיבה אישית בבלוג לצד כתיבה עיתונאית, שהייתה חלק מהרקע שממנו באתי. מאחר שהכתיבה זורמת בעורקיי ואני נהנית ממנה לא פחות מאשר לעצב, החלטתי לשלב את הכתיבה עם העיצוב – כלומר לכתוב על עיצוב. זה הצד החזק שלי, וזה מה שאני יודעת לעשות הכי טוב.

בעמוד הפייסבוק שלך ובבלוג ליקי LIKE את משתפת את הקוראים במסעות גילויים בתחום העיצוב בארץ ובעולם. תוכלי לחלוק עמנו כמה רגעי שיא מגילויים אלו? דברים יפים שראית: פרטי ריהוט, חפצי נוי, עיצובים חלל מעניינים וכו?

טיולים בארץ ובעיקר נסיעות לחול הם העסיס האמיתי של הבלוג, שגם ממשיך לעיתים בכתבות שלי באתר בניין ודיור.

בביקורי שבלוס אנגלס למשל התלוויתי למעצבת פנים, וביחד התמקדנו יום שלם במקומות הכי טרנדיים למעצבים ולחובבי עיצוב.

Kravet תגליות חמות בלוס אנ׳לס: שטיחים מוצעים למכירה בחנות
צילום: לימור קלר Kravet תגליות חמות בלוס אנג׳לס: שטיחים מוצעים למכירה בחנות
כלים מעוצבים עם קריצה של Fishs Eddy ב- West elm
צילום: לימור קלר Fishs Eddy ב- West elm כלים מעוצבים עם קריצה של
20141027_123050-1
שבוינה. צילום: לימור קלר Naschmarkt דלעות בשוק

תוכלי לספר לנו על מפגשים מעניינים שהיו לך עם מעצבי פנים? מעצבים ותיקים שהצליחו להפתיע אותך? צעירים בתחילת דרכם שאת מנבאת להם עתיד מיוחד? אחרים שהפתיעו אותך ביכולות עיצוביות יוצאות דופן?

במשך שנים עקבתי אחרי פרויקטים בארץ ובעולם שהדהימו אותי בתכנון שלהם. לראות צילומים של בית מעוצב זה דבר אחד, ולהבין מה עומד מאחורי תכנון ועיצוב שלו – זה דבר אחר לגמרי. היום, כשאני מכירה גם את הצד הזה, אני מתבוננת על הצילומים אחרת, והאפשרות שלי ליצור קשר עם האדריכלים והמעצבים האלה, לשמוע מפיהם על עבודתם ולבטא בכתב את פרי יצירתם, זו בשבילי סוג של פסגה.

SHY_9319
מהעיר לקיבוץ: עבודת הרחבה מעוררת השראה בקיבוץ רמת השופט. עיצוב: מרב זהר צילום: שי אדם
3b
Benedicte Thomassen :בית סקנדינבי לאוהבי חיות מחמד. עיצוב וצילום
Bulb_vase_L
עציץ מנורה. עיצוב: קרן ודניאל סינגר. צילום: קרן סינגר

כל מקצוע מזמן חוויות מפתיעות ובלתי צפויות, כאלה שלא חשבנו עליהם כאשר היינו רק סטודנטים מלאי חלומות, כאלה שמסתברים רק בדיעבדמהן החוויות המפתיעות שעברו עליך בקריירה המקצועית, כמעצבת וככותבת במגזין עיצוב מוביל?

כמו כל דבר בחיים, היו לי הפתעות חיוביות ופחות חיוביותהסיפוק בעיצוב חלל מושלם הוא אדיר ובל יתואר, אבל הדרך לשם הפתיעה אותי במהמורות שנקרו בדרכי בכל הנוגע להתמודדות עם בעלי מקצוע ולקוחות. עולם הכתיבה, העוסק במוצר המוגמר והשלם של העיצוב, כבש אותי לגמרי בעוצמת היופי שלו, בשקט שמתבטא בצילומים לצד המילים הכתובות, והוא ממשיך להפתיע אותי בכל פעם מחדש במקוריות האינסופית שלו ובמקורות הבלתי נדלים שאני מגלה בו השכם והערב. הייתי הראשונה שהכניסה לאתר עיצוב כלשהו את התחום של ירידי העיצוב, שהיום גודש את הארץ עם שפע של מעצבים יצירתיים ומקוריים. גם לעולם היצירה פתחנו דלת לראשונה באתר בניין ודיור עם סדנאות ומוצרי קראפט שנחבאו עד אז בין הגרופיז של התחום ולא קיבלו במה פומבית לכך.

3-Fairy-elements
Fairy Elements עולם חדש ומפתיע: עיצוב גינות מיניאטוריות. אוהל טיפי ושרשרת דגלונים של

 

המגזין שלנו מוקדש לעיצוב ישראלי, האם תוכלי לנסות להגדיר אותו בכמה משפטים? לספר לנו מעט על נקודות החוזק, ואולי גם החולשה של העיצוב המקומי?

אני לא בטוחה שאפשר להגדיר עיצוב כישראלי. מה שאני בעיקר רואה זו מעין נהירה אחרי טרנדים שמתחילים ברחבי העולם ומגיעים אלינו. עם יד על הלב, גם אני איני חפה מהטרנדיות הזו, אבל מאוד מעריכה חשיבה מחוץ לקופסה. כשמעצב שובר שגרה, מעז ומפתיע, הוא שובה אותי מיד. קודם כל באמצעות הצילום ואחר כך גם בהערצת הקופסה הזו שיש לו שם בראש, למעלה.

מכונת-קפה
מכונת קפה עשויה בטון. מעצב: שמואל לינסקי. צילום: סשה פליט
נורית-ואביטל-תכנון-ועיצוב-פנים
אריחי משושים באמבט. עיצוב: נורית ואביטל תכנון פנים. צילום: הגר דופלט
5-adi-edelis
אריחים בחיפוי לא שגרתי. עיצוב וצילום: עדי אדליס

לסיום, אם יש באפשרותך לתת עצה אחת ויחידה ליחיד, זוג או משפחה השוקלים לשפץ את הבית, איזו עצה תתני?

בראש ובראשונה שיגדירו לעצמם מה הם רוצים. לא מאמינה בהגעה למעצבת ובאמירה כמו אין לנו מושג מה אנחנו אוהבים“. נבירה קצרה במגזיני און ליין, ברשתות החברתיות או בפינטרסט ייתנו להם כיוון כלשהו לגבי דברים שהם אוהבים, החל מצבעים וכלה בסגנונות עיצוב. אחרי נקודת התחלה כזו, גם אם היא מינורית, מעצב יוכל להוביל אותם בדרך שתהלום את טעמם ואהבותיהם, וגם הם יופתעו לגלות שאלה תמיד היו אצלם בפנים, אך הם לא ידעו לקרוא להם בשם“.

לימור קלר, תכנון ועיצוב פנים: 052-2452366

http://www.lkdesign.co.il/

Leave A Reply

Navigate